Bestyrelseskaos i lukket håndboldklub

To bestyrelsesmedlemmer var ikke registreret hos Erhvervsstyrelsen og deltog ikke på generalforsamling.

Jesper Nielsen, der fredag forlod AG København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Hjemmestrikket og amatøragtigt."

Statsautoriseret revisor og professionelt bestyrelsesmedlem Jesper Jarlbæk er hård og kontant i vurderingen bestyrelsesforholdene i AG Håndbold, der blev erklæret konkurs tirsdag.

Jesper Jarlbæk udtaler sig til Børsen, der onsdag kan berette om kaos i bestyrelsen i den nu lukkede håndboldklub. Blandt andet har AG Københavns hjemmeside haft oplysninger om en fire mand stor bestyrelse, men to af medlemmerne er aldrig blevet anmeldt til Erhvervsstyrelsen. Og de har aldrig underskrevet et regnskab.

De to personer er formand for storsponsoren Det Faglige Hus i Esbjerg Johnny Nim og Jesper Nielsens tidligere kollega i Pandora Kenneth Ramstrup. Udadtil har de to været medlemmer af bestyrelsen, siden klubben blev dannet for to år siden.

- Da der begyndte at komme ugler i mosen, bad vi af flere omgange om regnskabstal, men fik det ikke. Da vi så trak os fra bestyrelsen for ikke at ifalde bestyrelsesansvar, sagde Jesper Nielsen, at det behøvede vi ikke frygte, for han havde aldrig anmeldt os til Erhvervsstyrelsen, siger Johnny Nim til Børsen.

Overfor Børsen vurderer advokat Morten Samuelsson, der er ekspert i bestyrelsesansvar, at de eksterne bestyrelsesmedlemmer godt kan  hænge på ansvar, selv om formalia ikke er i orden.  

- trichs