Bestyrelsesdronning med værdierne på plads

Den 56-årige erhvervskvinde Lone Fønss Schrøder, der har bestyrelsesposter i bl.a. Saxo Bank, Ikea og Volvo, går forrest i kampen for de værdier, hun tror på. Det gælder særligt ligestilling.

I mandagsudgaven af Berlingske slog Lone Fønss Schrøder endnu et slag for ligestilling, da hun proklamerede, at hun arbejder for ligeløn for mænd og kvinder i de virksomheder, som hun er bestyrelsesmedlem i. Og hun understregede, at det at stille alle lige er et vigtigt signal at sende i en verden, hvor der på mange områder accepteres undertrykkelse af kvinder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Billedet illustrerer på glimrende vis Lone Fønss Schrøder. Selvsikker, indsigtsfuld, med noget på hjerte – og så i øvrigt iklædt en kappelignende trøje, som leder tankerne hen på en superhelt. For mange ser den 56-årige erhvervskvinde som lidt af en superkvinde.

Ikke kun, fordi hun besidder bestyrelsesposter i betydningsfulde virksomheder som Ikea, Volvo og Saxo Bank. Ikke kun, fordi hun er medstifter af to finansielle teknologivirksomheder. Ikke kun, fordi hun efter broderens dødsulykke for godt 13 år siden valgte at tage hans to små børn til sig, så hun dermed øgede børneflokken fra tre til fem. Og ikke kun, fordi hun er blandt de stærkeste fortalere for væsentlige værdier såsom bæredygtighed og ligestilling blandt mænd og kvinder. Men lægger man alle disse sammen, tegner det et billede af en særdeles stærk person.

I mandagsudgaven af Berlingske slog Lone Fønss Schrøder endnu et slag for ligestilling, da hun proklamerede, at hun arbejder for ligeløn for mænd og kvinder i de virksomheder, som hun er bestyrelsesmedlem i. Og hun understregede, at det at stille alle lige er et vigtigt signal at sende i en verden, hvor der på mange områder accepteres undertrykkelse af kvinder.

Økonom og jurist

Lone Fønss Schrøder er uddannet økonom i 1985 og blot tre år senere også uddannet jurist. Fra 1982 til 2004 var hun underdirektør i A.P. Møller - Mærsk og blev som blot 28-årig adm. direktør for datterluftfartsselskabet Star Air. Hun nåede også at være øverste chef for rederiets Bulk- og Specialskibs­division, inden hun forlod koncernen, da hun kom i ledelsen og ejerkredsen i biotekselskabet CMC.

Det krævende arbejde i en nystartet virksomhed lod sig gøre på trods af tre børn i hjemmet. Men tre blev til fem, da Lone Fønss Schrøders bror og svigerinde mistede livet i en ulykke i Frankrig og efterlod sig to små børn, som Lone Fønss Schrøder tog til sig og tog ansvaret for. Den ekstra børneomsorg betød samtidig et farvel til CMC.

Senere blev hun adm. direktør i det svenske rederi Wallenius Lines, hvor hun var frem til 2010, mens bestyrelsesposter har fyldt mere og mere i de seneste år. Og her forsøger Lone Fønss Schrøder at sætte fokus på sine værdier, der ikke kun tæller ligestilling. I selskaber som industrigiganten Kværner, Volvo og IKEA, hvor hun er bestyrelsesmedlem, retter hun eksempelvis opmærksomhed på blandt andet bæredygtighed.

I Saxo Bank, hvor hun er bestyrelsesformand, går hun desuden meget op i teknologisk udvikling. Saxo Bank er som investeringsbank afhængig af nytænkning og nye løsninger, og som medstifter af to finansielle teknologivirksomheder kan Lone Fønss Schrøder give god sparring til direktionen i Saxo Bank.