Beskæftigelsesministeriets store ledertalent

Talent 100: Ida Hannibal, 35 år, kontorchef, Beskæftigelsesministeriet

Kategori: Det offentlige

»Jeg har altid villet være med til at tegne butikken.«

Sådan siger Ida Hannibal, som lige siden studietiden har været udtaget til diverse talentprogrammer for unge med lederpotentiale – et potentiale, der nu bliver forløst.

I tiden som kontorchef i Beskæftigelsesministeriet har trivselsmålingen blandt hendes medarbejdere ligget i top, ligesom evalueringen af cheferne i departementet placerer hende i toptre.

»Det var ret naturligt for mig at gå ledelsesvejen. Men hvor det før bundede i, at jeg ville være med til at træffe beslutninger, er jeg i dag meget motiveret af at udvikle og skabe resultater gennem andre. Og her tror jeg, at tillid og ordentlighed er vigtigt for at skabe gode rammer,« siger hun.

Til daglig er Ida Hannibal ansvarlig for at varetage danske interesser på beskæftigelsesområdet inden for EU-samarbejdet, herunder eksport af velfærdsydelser. Og det gør hun enormt godt, siger afdelingschef Troels Blicher Danielsen.

»Ida er kombinationen af superdygtig og superbehagelig. Hun er megaskarp til at finde en balance mellem indenrigs- og udenrigspolitiske hensyn, og så formår hun at holde en god dialog med alle, hvad enten det er fagbevægelsen eller vores allierede i EU.«

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.