Benjamin disrupter finansverdenen

Talent 100: Benjamin Feldman, 33 år, partner, FinPro – Financial Procurement

Foto: Pr-foto: FinPro

Benjamin Feldman var ansat i Danske Bank, da han undrede sig over, at store virksomheder havde mæglere til forsikring og pension, men ikke til bankforretninger, selvom det kunne give dem en uvildig vurdering af de finansielle produkter og priser.

»Vi kan se, at der er behov for en uvildig bankmægler. Det er meget almindeligt med forsikringsmægler, og jeg undrer mig over, at ingen har taget markedet i Danmark,« forklarer han.

I 2018 startede han derfor – sammen med blandt andre en tidligere kollega – bankmæglervirksomheden FinPro, hvor de tilbyder uvildig bankrådgivning til primært større virksomheder og kapitalfonde.

»Vi ser en forandring i det finansielle marked. Banker tilbyder attraktive produkter, men de er også sælgere, så mange virksomheder ønsker at få en second opinion,« forklarer han.

FinPro har allerede fået danske kapitalfonde og store virksomheder som kunder. Og det er netop Benjamin Feldmans evne til at udfordre en konservativ branche, som var grunden til, at formand for Dansk Iværksætter Forening, Peter Kofler, nominerede ham.

»Det er svært at disrupte en finansverden, der tænker bagud. Men han er ny generation, og han udfordrer til at gøre tingene anderledes,« siger han.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.