Bekymring over at unge fravælger tysk

Unge undgår især tysk og fransk, når de skal studere på handelshøjskolerne. Tendensen vækker bekymring hos arbejdsgiverorganisationen DI, der mener, det er vigtigt at unge lærer tysk, da Tyskland er vores vigtigste samhandelsespartner.

Foto: Modelfoto/Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
At de unge fravælger faget med de mange grammatiske kan ses på de unges studievalg. Dette passer dog skidt sammen med en undersøgelse fra DI, hvor 312 tilfældigt udvalgte virksomheder er blevet spurgt, der viser, at 80 procent af danske eksportvirksomheder har aktiviteter i Tyskland.

”Det er meget bekymrende, at så få unge vælger at interessere sig for sprog. Et lille land som Danmark er dybt afhængige af at kommunikere med omverden. I og med at Tyskland er så stort et marked for Danmark er det vigtigt, at vi også i fremtiden kan kommunikere med tyskerne på deres eget sprog,” siger Mads Eriksen, uddannelsespolitisk konsulent i DI. Undersøgelsen fra DI viser, at fire ud af ti virksomheder oplever kommunikationsproblemer med virksomheder i andre lande.

En ud af tre virksomhederne har oplevet, at sprogproblemer har haft konsekvenser for virksomheden på det internationale marked. Og fire procent har direkte tabt ordrer, fordi man ikke kunne kommunikere med samhandelspartnere.

CBS har taget konsekvensen af den lave interesse fra de studerende og har lukket studier med tysk og fransk.