Bekymrende få mandlige lærere

Mange nordjyske skoleelever møder i dag op til første skoledag efter ferien - og igen skal de hilse på mange nye kvindelige lærere.

To ud af tre lærere i Folkeskolen er kvinder, og manglen på mænd bliver værre og værre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
To ud af tre lærere i Folkeskolen er kvinder, og manglen på mænd bliver værre og værre, oplyser P4 Nordjylland.

- Jeg tror, det er fire år siden, vi sidst ansatte en mandlig lærer. Og det sender mig nogle alvorlige signaler for fremtiden, siger skoleleder Gunnar Villumsen fra Løgstør Skole.

Når der er ledige stillinger på skolen, får han enkelte ansøgninger fra mænd - men enten passer deres fagkombinationer ikke til stillingen - eller også er de kvindelige ansøgere bedre kvalificerede.

På Østermarkskolen i Aars er hele tre ud af fire lærere kvinder. Og det er problematisk af mange grunde, forklarer skoleleder Peter Mønster.

- Vi arbejder mere og mere i teams. Oftest er det kun kvinder, og det giver et meget ensidigt kvindesyn i undervisningen. Jeg har oplevet, at man slet ikke får taget fat i nogle af de ting, der kan være lidt spændende og farlige som dreng. Og det er synd.

Skoleleder John Andersen fra Farsø Skole mener, at højere lønninger kunne lokke flere mænd ind i faget. Indtil da gælder det om at holde på de mandlige lærere, man trods alt har.

- Vi sørger for, at de mandlige lærere trives godt hos os, så de ikke søger andre steder hen.

Kilde: P4 Nordjylland