Begik selvmord over mistet iPhone

En kinesisk ingeniør mistede en prototype af en kommende iPhone-model og begik selvmord efter voldsom behandling fra arbejdsgiveren. Apple beklager hændelsen og kræver anstændighed og respekt.

Foto: Tim Chong
25-årige Sun Danyong arbejdede for Foxconn Technology Group, som er en taiwansk virksomhed, der producerer Apple-produkter, på en kæmpe fabrik i nærheden af Hong Kong. Her var han ansvarlig for at sende prototyper af iPhone til Apple, skriver Fox News.

Men Sun Danyong mistede for nyligt en af prototyperne, og det kom til at koste ham dyrt. Han blev angiveligt udsat for hårde afhøringsmetoder, som indebar vold og indespærring, og hans hjem blev ransaget af Foxconn sikkerhedspersonale.

Det endte med, at det blev for meget for Sun Danyong, som begik selvmord ved at springe ud fra sin lejlighed på 12. etage for knap en uge siden.

En undersøgelse er nu blevet igangsat for at fastlægge dødsårsagen, og samtidig finde ud af, hvad der egentlig skete med Sun Danyong.

Apple og Foxconn er begge kendt for at være utrolig hemmelighedsfulde omkring de kommende produkter.

I en erklæring beklager Apple den uheldige hændelse. - Vi er kede af det tragiske tab af denne unge medarbejder, og vi venter på resultaterne af dødsårsagen, siger Jill Tan, som er talsmand for Apple, og fortsætter: - Vi kræver, at vores leverandører behandler alle arbejderne med anstændighed og respekt. Hos Foxconn erkender man, at situationen ikke er blevet håndteret ordentligt og har igangsat en intern undersøgelse.