Bare de er alle pengene værd

Direktørlønninger:

BNY Redaktør, Berlingske Nyhedsmagasin Pia Fuglsang Bach Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var simpelthen for fristende at sætte Jacob Meldgaard på for­siden, selv om hans historie med den stærkt omdiskuterede kompensationsløn på 62 mio. kr. for at forlade D/S Norden til fordel for Torm kun dækker et hjørne af ugens store specialrapport om direktørlønninger. Men hvilket herligt hjørne.

Hvad er det, du kan, som en virksomhed gerne vil betale 62 millioner for, spørger vi Jacob Meldgaard. Hans svar lyder:

”Min arbejdsindsats for Torm er uafhængig af det beløb, så jeg synes egentlig, at spørgsmålet hviler på en forkert præmis. Men hvis du vil høre, hvad jeg mener, jeg kan som leder, så er det at skabe de rette teams og et klart fokus i virksomheden. Det er ikke enkeltpersoner alene, der kan føre Torm i den rigtige retning. Det handler om en bred talentmasse, og jeg tror, at jeg kan identificere og tiltrække de kompetencer, som virksomheden har brug for.”

Se billederne: Forgyldte topchefer i Danmark

Respekt for, at Meldgaard endelig giver et interview om sin transfer fee, men prøv lige at udpege den erhvervsleder, der ikke kan skabe klar fokus og identificere de rette teams. Det er godt nok svært at blive overbevist om det betimelige i de 62 mio. kr., og det er fortsat pressens arbejde at slå ned på eksorbitante honorarer. Når det er sagt, så går direktørlønningerne kun en vej, og det er opad. Forklaringen er globaliseringen, og den er det naivt at kæmpe mod. Lad os så håbe, at direktørerne er alle pengene værd.

Se videoen: Derfor fortsætter direktørlønninger med at stige