Bankfolk får tæv og trusler

Trusler fra kunder bliver mere og mere almindelige i Danske Bank.

Modelfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Antallet af politianmeldelser er næsten fordoblet fra 25 i 2005 til 48 i 2008, skriver Nyhedsbrevet Finans.

Ifølge arbejdsmiljøchef i Danske Bank Kaj Larssen er det typisk mænd mellem 30 og 40 år, der bliver aggressive, og i et enkelt tilfælde har en bankmedarbejder fået et slag i hovedet.

- Vi oplever kunder, der har en kortere lunte. Vi har altid kendt til begrebet, men har oplevet en svag stigning i en årrække, siger Kaj Larssen.

For halvandet år siden besluttede Danske Bank at anmelde alle tilfælde af vold og trusler til politiet, men politiet vil ikke altid tage sig af sagerne, forklarer arbejdsmiljøchefen. Men alligevel tilbyder banken krisepsykolog, når en medarbejder bliver truet eller udsat for vold.

Sociolog i Det Kriminalpræventive Råd Maria Bislev roser Danske Banks måde at håndtere vold og trusler på.

- Det er fint, at de anmelder volden. Det betyder, at flere sager bliver efterforsket, og tallene er mere korrekte. Selvfølgelig er der en bagatelgrænse, men en konsekvent politik gør, at det ikke er den enkelte medarbejder, der skal tage stilling, siger Maria Bislev.

Hun forklarer, at den stigning, de ser i Danske Bank, er en del af en generel trend i samfundet. Hvor volden i det øvrige samfund er svagt faldende, så stiger volden markant på arbejdspladserne. Fra 1995 til 2005 er der sket mere end en fordobling af voldstilfældene fra 48.289 til 120.600. For aldersgruppen over 30 år er det cirka halvdelen af alle voldstilfælde, der sker på arbejdspladsen.

(RB-Børsen)

 
Læs også:

Verdens latterligste søgsmål

Verdens rigeste kæledyr

Billedserie: Verdens rigeste kendisser