Bankdronningen

Mød den danske banksektors nye førstedame, Karen Frøsig, der overtager posten som topchef i Sydbank, landets tredjestørste bank.

Karen Frøsig - ny topchef i Sydbank. Foto: Nils Rosenvold Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Rosenvold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Følelsen er god, men: ”Det er et stort ansvar. Det er forkert at sige, at det er skræmmende, men det er stort. Og der er nogle store forventninger at leve op til."

Karen Frøsig er fortrøstningsfuld, men klar over, at det kan blive svært at skulle overtaget jobbet som administrerende direktør for Sydbank, Danmarks tredjestørste bank, efter Carsten Andersen, som efter 29 åri jobbet har opnået en solid position i bankverdenen.

Hun er den første kvinde, der kommer til at stå i spidsen for en dansk bank, siden Bodil Nyboe Andersen gik af som direktør for Nationalbanken.

”Bankverdenen har længe været og er stadig meget konservativ på kønsområdet. Så snart du kommer op i et vist niveau, er der ikke ret mange tilbage. Og det har jeg da altid syntes var mærkeligt,” siger Karen Frøsig.

Hun har aldrig været bange for at prioritere karrieren, selv om det ind imellem har betydet, at børn og mand er blevet prioriteret ned.

”Alle kan tvivle på en dårlig dag, men jeg ender altid med at konkludere, at det er det her, jeg gerne vil. Jeg ville aldrig være blevet en god husmor, jeg er elendig til at lave mad og afskyr at bage, så der er simpelthen ikke noget job til mig der,”

Karen Frøsig erkender, at hendes ledelsesstil er anderledes end Carsten Andersens, men der vil ikke ske pludselige ændringer i virksomheden.

”Man vil ikke kunne mærke det overnight. Det kan godt være, at man på sigt vil se nogle forandringer, men jeg har jo været med i direktionen, og jeg er helt enig i de ting, der sker. Så der kommer ikke nogen stor revolution."

Læs mere om Karen Frøsig i Berlingske Nyhedsmagasin fredag 19. februar.