Bank sender unge ansatte hjem på weekend

Kampen om de bedste ansatte skærpes i USA, hvor den schweiziske storbank nu går så vidt, som til at bede de unge ansatte om at blive hjemme om lørdagen.

Ansatte på vej igennem indgangen til den schweiziske storbank Credit Suisse. For at holde på de bedste medarbejdere, beder banken nu de unge talenter om at holde fri i weekenden. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: ARND WIEGMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For at holde på det unge talent, er der nu nul lørdagsarbejde for ansatte i Credit Suisses amerikanske afdelinger.

Det er budskabet i et memo, som bankens globale chef for investment banking Jim Amine har rundsendt. De yngste ansatte bliver med andre ord bedt om at holde  fri i weekenden - med mindre de lige arbejder på en handel, som ikke kan udskydes.

Det bekræfter Credit Suisse over for Financial Times.

Tiltaget er seneste skridt i kampen om de bedste ansatte - en kamp, hvor den bankerne er sat tilbage efter finanskrisen. Konkurrencen står især mod medico-selskaberne i Silicon Valley og hurtigt-voksende tech-selskaber, der tilbyder gratis øl og tilladelse til at gå med shorts på arbejdspladsen.

Også Bank of America rundsendte et memo til de ansatte fredag, og opfordrede de ansatte til i hvert fald at holde fri fire weekend-dage om måneden.

Netop arbejdsforholdene hos Bank of America kom i søgelyset sidste år, efter at en tysk praktikant på bankens London-kontor blev fundet død på sit badeværelse.
Den kun 21-årige Moritz Erhardt deltog i et sommer-program i banken, og obduktionen viste, at han var død af et epileptisk anfald, som kunne være udløst af et for stort arbejdspres.