Balladerocker ryster klokken på New Yorks børs

Meat Loaf er bare det seneste eksempel på, at kendte forsøger at skabe opmærksomhed om sig selv på aktiemarkedet.

Meat Loaf. Fold sammen
Læs mere
Foto: BOBBY YIP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Siden 1980erne har børsen på Wall Street i New York, NYSE, haft tradition for at lade kendte og semikendte personer enten åbne eller lukke handlen ved at ringe med en klokke. Normalt er der tale om topchefer i amerikanske virksomheder, men af og til er der noget helt andet på menuen.

Mandag var det f.eks. musikeren Meat Loaf, der fik æren af at ringe aktiehandlen i gang. Årsagen er givetvis, at han gerne vi skabe opmærksomhed om sine nyeste kreationer.

Se billederne: De kendte ringer med børsklokken

Lokkemaden for selve børsen NYSE er, at den for skabt opmærksomhed om sig selv, samt at den muligvis kan få løsnet lidt op på den ellers anspændte børsstemning, hvor millioner har det med at skifte ejermænd meget hurtigt.

En lang række kendisser har efterhånden været inde og ringe med klokken. Af de mere overraskende er muligvis gangsterrapperen Snoop samt den mand, der flere gang er blevet kåret til at være galaksens ondeste, nemlig selveste Darth Vader fra Starwars-filmene.

Se billederne: Megakendte og megarige

Sidstnævnte besøgte børsen i slutningen af 2009, og den officielle begrundelse var, at firmaet bag filmsuccesern i de senste 30 år har været det bedst sælgende legetøj, som bliver fremstillet på licens.