»Avatar« runder fem mia. i billetsalg

»Titanic«-instruktørens science fiction-film er på 17 dage blevet den fjerdebedst sælgende nogen sinde.

Neytiri (spillet af Zoe Saldana) er prinsesse på planeten Pandora i succesfilmen »Avatar«. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremtidsfilmen »Avatar« har tjent sin første milliard dollars ind i billetsalgene i al verdens biografer og ligger allerede som den fjerdebedst sælgende film nogen sinde.

Instruktøren James Camerons science fiction-historie i 3D har på blot 17 dage indbragt 1,02 milliarder dollars (5,3 milliarder kroner). Alene i den første weekend i 2010 blev der solgt billetter for 202 millioner dollars, og først nu er der kinesisk premiere, mens den først kommer til Italien 15. januar.

Jager nu Titanic

»Avatar« indtager dermed fjerdepladsen efter selvsamme Camerons »Titanic« (indtjening: 1,8 milliarder dollars), »Ringenes herre: Kongen vender tilbage« (1,12 milliarder dollars) og »Pirates of the Caribbean: Død mands kiste« (1,07 milliarder dollars).

»Avatar« handler om en tidligere marinesoldat, som sendes fra Jorden for at infiltrere en race af blå rummænd og overtale dem til at lade hans arbejdsgiver søge efter naturressourcer i deres område. Den skal angiveligt være den dyreste film, der nogen sinde er lavet. Budgettet er på mindst 300 millioner dollars.

Kan slå Stjernekrigen af pinden

Salgstallene er så gode, at »Avatar« allerede i Nordamerika er den 15.-bedst sælgende film, og forudsigelserne er, at den alene her vil nå omkring 500 millioner dollars i indtægter. Dermed kan den ende med at true selv »Titanic« fra 1997, der indbragte 601 millioner dollars, med Batman-filmen »The Dark Knight« fra 2008 på andenpladsen med en indtjening på 533 millioner dollars og »Stjernekrigen« som nummer tre med 461 millioner dollars.

»Det er som et godstog, der er kommet ud af kontrol. Det bliver bare ved med at rulle,« siger en begejstret topchef for Fox-filmdistributøren, Bert Livingston.