ATP-chef: Det er ikke synd for kvinder

Diskussionen om ligestilling kommer desværre ofte til at sætter kvinder i en offerrolle, mener ATP-chef Lilian Mogensen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Når det stadig ikke vrimler med kvinder i topledelsen i danske virksomheder, så er det ikke nødvendigvis udtryk for, at kvinderne bliver forfordelt.

Det kan også være et udtryk for, at mange kvinder ikke ønsker at arbejde de 50-60 timer om ugen, som kræves i et chefjob i nogle danske virksomheder.

Det mener Lilian Mogensen, der selv har mange års erfaring som chef - først i Danske Bank-regi og nu hos ATP, hvor hun sidder som koncerndirektør for Administrationsforrretningen.

»Kvinder er mere kræsne og tænker mere over det valg end mændene gør. Og det synes jeg er naturligt nok. Men jeg synes, at det er ærgerligt at køre det hen i en offerdiskussion om, at det er synd for kvinderne,« siger hun og fortsætter:

»For vi har valgmuligheden ligesom alle andre. Man kan vælge at stige på eller lade være,« siger Lilian Mogensen.

Hun er imod tankegangen om at indføre kvoter for kvinder i bestyrelser. Men vælger selv ofte en kvinde, når hun skal have besat en chefpost, fordi den kvindelige kandidat viser sig at være den bedste.

ATP-chefen mener dog også, at flere virksomheder gør klogt i at ændre deres arbejdskultur, så vilkårene passer bedre til et moderne liv.

»Og det gælder egentlig både i forhold til mænd og kvinder. De (rammerne, red.) er for maskuline i øjeblikket. Der skal være mere fleksibilitet,« siger hun.

Se hele tv-indslaget, hvor Lilian Mogensen blandt andet også fortæller, hvad der var afgørende for, at hun selv blev chef.