At finde et arbejde er en fuldtidsbeskæftigelse

Det gælder om at være skarp på det, man kan, og omformulere ens uddannelse til noget, som skaber værdi for virksomhederne, mener Michael Steen Hansen, der snart er færdig med uddannelsen på CBS og er ved at gøre klar til jobsøgningen.

»Når man søger job, skal man være meget mere opsøgende og selv skabe nogle kontakter i stedet for bare at få dem givet,« siger Michael Steen Hansen, specialestuderende på CBS. Foto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er mange ledige, og kampen er hård. Det er et job på fuld tid, hvor der virkeligt skal slides i det, når man er færdig med uddannelsen og skal ud at finde det første job.

Sådan lyder det fra Michael Steen Hansen. Han er netop nu ved at skrive sit speciale færdigt på Copenhagen Business School, CBS. Her har han læst på en af de humanistiske uddannelser med fokus på ledelse og forståelse af kulturer og lingvistik.

På CBS har han været med i brobygningsprojektet, der skulle lære ham at blive endnu bedre til at vise omverdenen, hvad han kan. Han regner med at starte med jobsøgningen om to uger, når specialet er næsten færdigt.

»Det er helt klart en fuldtidsbeskæftigelse at prøve at finde et arbejde. Det er noget, man skal skematisere, og man skal planlægge hverdagen i forhold til, hvor man vil søge og hvordan,« siger Michael Steen Hansen, der mener, at det for mange studerende er en omvæltning at begynde jobsøgningen.

»Mange er vant til at gå fra semester til semester, hvor det hele bare er givet. Man skal bare skrive sig op til nogle fag og så følge dem. Når man søger job, skal man være meget mere opsøgende og selv skabe nogle kontakter i stedet for bare at få dem givet,« siger Michael Steen Hansen.

Han tror, at det bliver svært at få det første job. Men er optimistisk.

»Jeg vil sige, at jeg har fået meget mere blod på tanden efter det forløb, jeg har været igennem på CBS. Før var jeg lidt forvirret, men nu har jeg fået meget mere blod på tanden. Jeg har lært, at det kan være en god idé at præsentere sig selv som generalist i stedet for specialist. Det er der meget mere brug for på arbejdsmarkedet. Den uddannelse, jeg har taget, har bare fået et navn, som CBS har givet den. Det gælder om at omforme det på en måde, så det skaber værdi for virksomhederne,« siger Michael Steen Hansen, der godt kender rådet om at bruge netværket, men det kan være lidt svært som studerende.

»Problemet er, at det netværk, man har som studerende, er andre studerende. I stedet kan man bruge messer og andre af sådanne begivenheder til at skabe kontakter med virksomheder,« siger Michael Steen Hansen.