At afvente situationen er nogle gange det bedste svar

Hvis der er mange ubekendte i spil, kan det ind imellem være bedst at holde munden lukket.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lederen Mads var i sidste uges dilemma på business.dk i konflikt med sig selv, da han i sin fritid så sin chef gå hånd i hånd med en lederkollega. Romantiske forhold mellem ansatte er imod virksomhedens regler, men Mads var i tvivl, om han skulle fortælle til HR, hvad han havde set.

Mange arbejdspladser har regler på området, og nogle steder er det mere strengt end andre. At reagere på hvad man har set, er naturligvis det korrekte svar i forhold til politikken, forklarer ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen. Alligevel tøver han med at anbefale den løsning.

»Der er mange ubesvarede spørgsmål her. Hvad nu, hvis Mads tolker situationen forkert? Hvad nu, hvis chefen allerede selv har talt med HR eller sin egen direktør, eller at det er første gang, at ham og kollegaen er sammen? Mads risikerer at sætte nogle gode relationer over styr, hvis han som det første går til HR,« siger Flemming Andersen.

Han hæfter sig ved, at det er sket i fritiden. Så længe Mads ikke oplever, at det romantiske forhold har indflydelse på arbejdspladsen, kan han måske godt slå koldt vand i blodet.

»Hvis Mads havde set sin chef komme fuld på arbejde eller fanget ham i at begå underslæb, skulle han selvfølgelig skride til handling med det samme. Men medmindre romancen har indvirkning eller foregår på arbejdspladsen, ville jeg nok lige vente og se, inden jeg gjorde noget,« siger Flemming Andersen.

Hvis forholdet begynder at få indflydelse på arbejdspladsen, for eksempel hvis lederkollegaen pludselig får adgang til vigtig information før resten af ledergruppen, bør Mads tage en snak med sin chef og eventuelt HR, mener Flemming Andersen, der altså til en start anbefaler løsning nummer 1.