Asschenfeldt i nærkontakt med skrantende bank

Den kendte erhvervsmand Peter Asschenfeldt mistænkes for at have lige lovligt tætte relationer til den skrantende Fionia Bank.

Foto: Bent Midstrup/ Scanpix. Asschenfeldts selskaber har lånt omkring 200 millioner kroner i Fionia Bank, der længe har ligget faretruende tæt på minimumskravet for solvens.
Læs mere
Fold sammen
Erhvervsmanden Peter Asschenfeldt kører via sine selskaber et farligt parløb med den skrantende Fiona Bank. Det skriver Børsen.

Asschenfeldts selskaber har lånt omkring 200 millioner kroner i Fionia Bank, der længe har ligget faretruende tæt på minimumskravet for solvens.

Samtidig ejer Fionia Bank ikke mindre end 15 procent af Asschenfeldts hovedselskab, Asschenfeldt Invest, ligesom en af bankens direktører sidder i Asschenfeldt bestyrelse.

Og de tætte relationer er problematisk. Det vurderer Steen Thomsen, corporate governance-ekspert fra Copenhagen Business School. “Jeg kan sagtens pege på risikoen for interessekonflikter. Det er særlig problematisk, når man sidder på begge sider af bordet,” siger professoren til Børsen.

Det tætte parløb mellem Asschenfeldt og banken er ikke ulovligt, men kan få andre grumme konsekvenser. Skulle det ske at Fionia Bank kollapser og skal afvikles, vil lånene ifølge Børsen blive opsagt, og det vil på dagens marked være stort set umuligt for Asschenfeldt og hans mange investorer at få refinansieret dem.

 
Læs også:

De rigeste kendisser under 30

Krisen æder Damgaard-formue