Asger Trier Bing

Startups

Energi til jordens fattige

Jeg har prøvet at få en høj løn for at sidde og rykke rundt på rige menneskers penge. Jeg vil hellere skabe noget, der forbedrer tilværelsen for mennesker, der vitterligt har brug for det.«

Sådan siger den økonomiuddannede Asger Trier Bing, der begyndte sin karriere iblandt hedgefonde, men fandt sin rette hylde som iværksætter.

I dag er han leder og co-founder af M-PAYG, der leverer en energiservice til fattige husholdninger i udviklingslande.

»Energi er the missing link for økonomisk vækst mange steder. Alt foregår på mobiltelefonen, og en konstant energiressource i hver bolig gør en enorm forskel,« forklarer Asger Trier Bing.

Derfor tilbyder M-PAYG i samarbejde med nogle af Afrikas største mobilselskaber en strømforsyning med solpaneler, hvor brugeren afbetaler med fem dollar om måneden. En så storstilet indsats kræver timing, og det er netop en af talentets fremmeste iværksætterkvaliteter, fortæller hans co-founder af M-PAYG, David Dizon:

»Asger er god til at ride med på den helt rigtige bølge. I alt, hvad han har beskæftiget sig med, har timingen være lige i øjet. Han er visionær, men også praktisk anlagt og ekstremt struktureret.«

Asger Trier Bing 34 år, co-founder og CEO, M-PAYG

2010: M.Sc. economics, Københavns Universitet

2008: Analyst, Scandium Asset Management

2010: Business analyst, TNC

2012: CEO og founder, TrueGrid

2013: CEO og founder, Lendino

2015-: CEO og co-founder, M-PAYG