Arlas finske forretningsudvikler

Talent 100: Rasmus Diesen, 35 år, Business Development Director, Arla Foods

Kategori: Forretningsudvikling

Rasmus Diesen er på en rejse.

På få år er han rykket fra Arlas finske kontor via en stilling hos Arla i England til nu at sidde som Head of Europe Business Development tæt på Arlas topledelse i Aarhus.

»Problemløsning har altid fascineret mig, og det er baggrunden for de fleste af mine karrierevalg. Men hvor jeg tidligere fokuserede på specifikke problemstillinger, er jeg nu mere optaget af ledelse, fordi det inkluderer den menneskelige dimension, som gør det hele mere komplekst,« siger finskfødte Diesen.

Det er imidlertid ikke kun jobbet, der har fået finnen til at forlade hjemstavnen.

»Jeg kommer fra et hjørne af Europa og har altid haft lyst til at vise mine børn andre lande og kulturer. Så det er en rejse, vi er på.«

Undervejs har Rasmus Diesens sans for forretningsudvikling imponeret mange. Herunder Nina Bjerring, CTO i Arla, som allerede fra første møde kunne mærke, at han skilte sig ud.

»Mit første indtryk var, at han var krævende og udfordrende. Han gik til stålet fra start. Men det tog kun et splitsekund at finde ud af, at det ikke bare var for at være kritisk, men det bundede i et brændende ønske om at skabe bedre løsninger. Så det var faktisk enormt befriende.«

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.