Arkitekten, der afprøver grænser

Fra kategorien "design og innovation" præsenterer vi her Kasper Guldager Jørgensen, udviklingschef, 3xN.

Kasper Guldager Jørgensen, udviklingschef, 3xN. Fold sammen
Læs mere

For Kasper Guldager Jørgensen var det ikke nok at være en dygtig arkitekt. Han ville ud til fagets grænser for at se, hvad der var på den anden side, og hvad man kunne lære.

"Jeg startede med en mere traditionel ansættelse som konkurrencearkitekt, hvor jeg lavede det, jeg er bedst til af uddannelse. Nu arbejder jeg med viden på områder, som ligger uden for arkitektfeltet, områder, hvor jeg ikke er ekspert, men som kræver stor udadvendthed og åbenhed. I dag tror mange, jeg har en videnskabelig baggrund."

Kasper Guldager Jørgensen er i dag leder af GXN, en intern udviklingsenhed hos arkitektfirmaet 3XN.

"Mit designfokus er ikke på klassisk bygningsinteriør. Jeg er interesseret i, hvordan man kan designe og integrere nye teknologier i morgendagens byggerier," fortæller Kasper Guldager Jørgensen om enheden, der startede for tre år siden og i dag består af syv medarbejdere. "Vi skal følge med i udviklingen inden for teknologi, design og materialer for at identificere nye metoder og forretningsområder. F.eks. arbejder vi med en grøn teknologi, hvor vi tager klassisk solafskærmning og integrerer den i en termorude, der samtidig kan producere strøm til bygningen."

En så kompleks stillingsbeskrivelse kræver en speciel type, og det har 3XN fået i Kasper Guldager Jørgensen.

"Han er en meget sjov og anderledes type. Lidt nørdet på den positive måde. Han er et legebarn med en utrolig fantasi, og samtidig har han en enorm nysgerrighed. Det gør ham også god til skabe kontakter og netværk. Vi har altid klaret os godt på den arkitektoniske front, men manglede research og udvikling. Vi hyrede Kasper, og det har vi aldrig fortrudt," udtaler Kim Herforth Nielsen, stifter og kreativ direktør i 3XN.

Blå bog
 
34 år, udviklingschef, 3XN.

2005: Arkitekt, cand. arch., Århus Arkitektskole. 2005-2006: Arkitekt, Henning Larsen Architects. 2006-:Udviklingschef, 3XN.

Se talenter fra ti fagområder her på hjemmesiden og læs om alle 100 talenter i Berlingske Nyhedsmagasin 19. marts. Køb magasinet i løssalg eller på www.bny.dk