Arbejdstid og -sted bestemmer man da selv

Nutidens arbejdsmodeller vil være oldtidsmodeller om ti år, lyder det i analyse.

Foto: Colourbox
Arbejdstider. Steder. Og modeller for at udføre opgaverne. Valget af disse vil i stigende grad blive overladt til de enkelte medarbejdere, for på fremtidens arbejdsplads er arbejdsstyrken mere forandringsparat og efterspørger muligheden for at arbejde i globale netværk på tværs af grænser.

Sådan lyder konklusionen i en verdensspændende undersøgelse gennemført af konsulent- og analysevirksomheden JBA for Regus Gruppen blandt 1.130 virksomheder.

Her svarer 83 procent af de deltagende virksomheder, at store og afgørende ændringer i måden at organisere arbejdsdagen på er på vej.

- Om ti år vil arbejdslivet, som vi kender det i dag, fremstå som noget fra oldtiden. Vi håber at undersøgelsen vil motivere virksomheder til at foretage de nødvendige ændringer, der kan hjælpe dem med at øge deres konkurrenceevne. Vi udpeger fremtidens arbejdsmønstre, så virksomhederne har et pejlemærke, lyder det i en meddelelse fra Mark Dixon, administrerende direktør for Regus.

Positiv effekt

I Norden mener knap 70 procent af virksomhederne, at investeringer i tillidsbaserede arbejdsforhold vil have en positiv effekt på organisationen, mens knap 80 procent mener, at investeringer rettet mod den sociale netværksmodel vil have en positiv effekt på organisationen.

Den såkaldte tillidsmodel betyder, at medarbejdere for eksempel selv kan bestemme arbejdstider og -steder, mens modellen baseret på sociale netværk, opfordrer medarbejdere til at samarbejde med ligesindede i netværk, uanset hvor i verden de befinder sig.

Læs også:

Er dit firma klar til de digitale indfødte?
Dine ansatte er på døgnet rundt
De ansatte indretter selv kontoret