Arbejdsmarkedsstyrelsen har blacklistet Vejlegården

Vejlegården må ikke længere finde nye medarbejdere via den statsdrevne jobnet.dk op grund af 3Fs blokade af restauranten.

Støttedemonstration til fordel for 3Fs blokade af Restaurant Vejlegården Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Balladen om Vejlegården har fået Arbejdsmarkedsstyrelsen til at sætte restauranten på den sorte liste, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Efter at 3F indledte en blokade mod Vejlegården for at have tegnet overenskomst med Krifa, har Arbejdsmarkedsstyrelsen meddelt ejeren Amin Skov Badrbeigi, at Vejlegården ikke længere har adgang til at skaffe arbejdskraft via annoncering på den statsdrevne jobportal www.jobnet.dk.

- Vi tager ikke stilling til rimeligheden i en faglig blokade, men følger blot lovgivningen på området, siger supportchef Kirsten Vestergaard, Arbejdsmarkedsstyrelsen til Jyllands-Posten.

Ifølge Jens Kristiansen, professor i arbejdsret på Københavns Universitet, er der tale om meget gamle regler, som går ud på, at staten skal forholde sig neutral i lovlige arbejdskonflikter.

Men tiden er løbet fra regler, som sætter blokaderamte virksomheder med lovlige overenskomster i en statslig skammekrog, lyder det fra Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs.

- Det er grotesk, at virksomheder i situationer, hvor man af den ene eller anden årsag er del af en faglig konflikt, ikke kan drage nytte af den offentlige sektors serviceydelser, siger Ulla Tørnæs til Jyllands-Posten og bebuder, at partiet vil genfremsætte et beslutningsforslag om, at det skal være ulovligt at iværksætte faglige blokader mod virksomheder med lovlige overenskomster.

BNB