Arbejdsgivere: Vi diskriminerer ikke ældre

Dansk Arbejdsgiverforening mener ikke, at virksomhederne kan dadles for bevidst at sortere ældre ledige fra i bunken med jobansøgere.

Diskrimination af de ældre på arbejdsmarkedet er ikke noget man kan genkende i Dansk Arbejdsgiverforening (DA). Her mener man at de ældre har lige så gode muligheder som andre aldersgrupper.

- Ledigheden blandt de ældre er den samme som ledigheden for alle andre. Så jeg kan ikke genkende, at ældre skulle være en særligt udsat gruppe, siger Jørgen Bang-Petersen, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening.

Man vil altid kunne finde eksempler med seniorer som har svært ved at finde job. Men der er ikke tale om et generelt fænomen, hvor arbejdsgiverne konsekvent sorterer alle over 55 år fra, fastslår Jørgen Bang-Petersen.

- Generelt handler det om, at virksomhederne gerne skal have ansat de personer, der passer med kvalifikationerne til det pågældende job, siger Jørgen Bang-Petersen.

Han mener dog, at ældre ledige kan være nødt til at søge job uden for den branche, som de har arbejdet i - også selv om det kan være svært at skifte spor i en sen alder.

/ritzau/