Arbejdsgiver kan stå med ansvaret for DHL-skader

Bliver en motionist skadet i DHL-løbet, kan der meget vel være tale om en arbejdsskade.

Her et billede fra sidste års løb i Fælledparken i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt være, at DHL-løbet mest af alt mindre om en fritidsbeskæftigelse, men kommer en deltager til skade, kan ansvaret ende på arbejdsgiverens bord. Det vurderer konsulenthuset PWC på baggrund af en dom i Sønderborg fra sidste år.

I disse dage trækker tusinder af danskere i løbetøj prydet med firmalogo og begiver sig ud på en løbetur med kollegerne i DHL-løbet. Og det er netop, fordi arbejdsgiveren ofte er involveret i arrangementet ved at sponsorere med eksempelvis tøj, at ansvaret for en skade kan ende hos arbejdsgiveren og dermed komme under arbejdsskadesikringsloven.

»I den konkrete sag lagde retten til grund, at skaden var sket under et firmaarrangement. Der blev bl.a. lagt vægt på, at motionsløbet havde haft en væsentlig bevågenhed fra arbejdsgivers side, og at man nøje havde tilrettelagt og finansieret medarbejderens deltagelse,« forklarer Betri Pihl Schultze fra PWC i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Arbejdsgiveren havde en klar interesse i arrangementet, og i at medarbejderne deltog i løbet, og derfor var der i denne sag tale om en arbejdsskade.«

PWC noterer sig, at det, at DHL-løbet kan betragtes som en del af det at gå på arbejde, er et eksempel på, at gråzonen mellem arbejde og fritid bliver stadig større.