Antallet af lønmodtagere topper

I februar var antallet af danskere i arbejde på sit højeste siden 2009, viser nye tal. Tallene er et skridt i den rigtige retning mod målet om, at tre millioner danskere kommer i arbejde, lyder det fra økonomi- og indenrigsministeren.

Foto: Thomas Lekfeldt. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Flere danskere har fået løn ind på kontoen i år.

Siden maj 2013 er beskæftigelsen blandt lønmodtagere steget med 53.400 personer, og antallet af danskere i arbejde var i februar 2015 således på sit højeste siden 2009, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Helt præcist kunne godt 2,5 millioner danskere glæde sig over at have et job i februar, og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) betegner udviklingen som »et skridt i den rigtige retning«.

»Jeg vil gerne sige tillykke til hver eneste dansker, der siden maj 2013 har udskiftet ledighedskøen med kantinekøen, fordi beskæftigelsen for lønmodtagere er steget med over 53.000 personer. Mit mål er, at tre millioner danskere kommer i arbejde, og med de nye tal tager vi endnu et skridt i den retning,« siger ministeren i en skriftlig kommentar.

Det er ifølge tallene fra Danmarks Statistik den private sektor og offentlige virksomheder, der kan tage æren for at have ansat flere, mens der blev 500 færre lønmodtagere inden for kategorien offentlig forvaltning og service i januar og februar i år.

»Jeg er tilfreds med, at fremgangen i beskæftigelsen, som er steget 22 måneder i træk, er bredt funderet i den private sektor i stort set alle brancher. Både byggeri, industri, handel og service viser gode takter og ansætter flere personer,« lyder rosen fra ministeren, der ser fremgangen som et tegn på, at reformindsatsen virker.