Antallet af kvindelige topchefer står i stampe

I Danmarks 30 største virksomheder sidder der kvinder i to af direktørstolene. Sammenligner man med hvordan billedet var for ti år siden, er der tale om en stigning på nul procent. Problematisk, mener en række mandlige topchefer.

Det er sjældent, der sidder en kvinde for enden af bordet, i landets 30 største virksomheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Monkey Business Images
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af kvindelige topchefer var for ti år siden to. Det er også tallet i dag, hvis man ser på Danmarks 30 største virksomheder.  Det skriver Børsen.

Udviklingen er altså nul procent.

»Der sker ingen udvikling, fordi der ikke er noget rekrutteringsgrundlag i direktionerne. Vi har mange kvindelige finansdirektører, men såvel kvinder som mænd i den position ønsker sjældent at blive nummer ét i direktionen,« siger partner i Russel Reynolds, der står bag undersøgelsen.

Stilstanden er et problem, erkender en række mandlige topchefer, blandt andre Mogens Nørgaard Mogensen fra PwC og Trygs Morten Hübbe. For eksempel fordi, der forsvinder en god portion talentmasse, når kvinderne falder fra på vej op rangstigen.

Spørger man Mogens Nørgaard Mogensen og Morten Hübbe, ligger en af udfordringerne i at få barsel og familieliv til at kunne gå i spænd med en direktørpost. En anden er, at de mandlige chefer generelt er bedre til at cirkulere gennem forskellige forretningsområder, end kvinderne er. Men det kan tiltag som mentorordninger og fokus på at fastholdelse måske være med til at ændre.

Tallet er opgjort af headhunterfirmaet Russel Reynolds, der har set nærmere på C20-selskaberne og Danmarks ti største firmaer, der ikke er børsnoterede.