Antallet af kinesiske rigmænd svulmer

Finanshusene står klar til at opruste i Asien. Kina er motor i en region, som en schweizisk bank forventer vil tredoble dets indskud på kun fire år.

Shanghai er en af de asiatiske vækstmotorer, der kaster hundrede af tusinder af nye velhavere af sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK RALSTON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun Kina, der fortsat har vilde vækstrater. Sydkorea, Singapore og Indien er også blandt de asiatiske lande, hvis økonomi tordner derudad, og det får bl.a. schweiziske banker til at varsle, at de satser stort regionen fremover, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Banken Julius Bear Group, der har filialer i hele Schweiz såvel som i Amerika og Asien, forventer, at antallet af velhaverkunder, der er bosiddende i Øst- og Sydasien, vil stige med sådan en hastighed, at bankens indskud fra regionen i 2015 vil være tredoblet.

Alene Kina vil opleve, at det får 833.000 nye velhavere inden for de næste fire år, forudser banken uden dog at sætte tal på, hvor meget der skal til, før man bliver klassificeret som velhaver.

Kina er dog ikke det eneste asiatiske land, der kan producere rigmænd. Julius Bear Group forventer at der i 2015 vil være 175.000 og 235.000 nye velhavere i henholdsvis Sydkorea og Indien.

Udviklingen får Julius Bear Group til at opruste markant på den asiatiske front. Banken har i dag omkring 3.500 medarbejdere, hvoraf 500 arbejder i Hongkong. Det antal bliver inden for en kort årrække boostet med 25 procent, siger banken.

Julius Bear Group er lang fra det eneste finanshus, der vender blikket mod Asien i disse dage.

Dets schweiziske rival USB sætter også midler af til at sætte sig på en del af den asiatiske velstand. USB siger, at den vil ansætte op i mod 1.200 nye medarbejdere i Kina, skriver Bloomberg.