Ansatte vil kræve mere fryns

Mere fryns kan blive de ansattes svar på den stærkt kritiserede multimedieskat, som regeringen og Dansk Folkeparti indfører fra næste år.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Den nye skat betyder, at ansatte bliver beskattet af 3.000 kr. om året, hvis de har privat adgang til computer, internet eller telefon betalt af arbejdsgiveren. Men mulighederne for at tildele skattebegunstigede frynsegoder bliver samtidig udvidet, når skatten bliver indført.

Fra næste år bliver det nemlig muligt at tilbyde de ansatte PC'er og PC-udstyr som et skattebegunstiget frynsegode. Virksomhederne kan blive nødt til at udvide adgangen til fryns for at undgå, at medarbejdere vil kræve mere i løn som kompensation for skatten eller helt opgive deres hjemmearbejdsplads, skriver Jyllands-Posten.

"Vi kan mærke, at nogle ansatte ønsker at opgive deres hjemmearbejdspladser for at spare skatten. Men vi kan ikke leve med, at de ansatte ikke er fleksible. Derfor bliver vi nødt til at gøre de fleksible lønpakker attraktive," siger adm. direktør i Time Partner, Jens Sørensen, til avisen.

Han mener, at mange ansatte vil foretrække hele pakken, når skatten kommer. Når de alligevel får beskatningen, vil de foretrække at få goderne af arbejdspladsen, og derfor kan PC'er og lign. blive en del af lønpakken fremover, mener Jens Sørensen.