Ansatte vil gerne sundhedstjekkes

Mens arbejdsgiverne tøver med at ville teste de ansattes sundhed, er de fleste ansatte klar til at lade sig måle og veje.

Læs mere
Fold sammen
Mere end hver anden ansat er klar til at lade deres arbejde give dem et sundhedstjek, som en del af sundhedsfremmende tiltag på jobbet. Det viser en undersøgelse, Capacent Epinion har lavet for Danica Pension, skriver Børsen.

Men virksomhederne er ikke meget for at måle og veje deres ansatte i sundhedens navn. Mens 52 af de ansatte er villige til at gennemføre sundhedsundersøgelser på arbejdspladsen, er det kun godt en fjerdedel, nemlig 26 procent af arbejdsgiverne, som synes, at det er i orden

- Undersøgelsen tyder på, at virksomhedslederne har en misforstået holdning til, at de overskrider medarbejdernes intimsfære ved at tilbyde dem at hoppe op på vægten og kondicyklen som en del af et helbredstjek på arbejdspladsen. Vores erfaring er imidlertid, at det er et tiltag, som langt de fleste medarbejdere tager meget positivt imod. Så den nye undersøgelse bekræfter, at der ikke er grund til at have berøringsangst, siger direktør Jesper Winkelmann, Danica Pension til Børsen.

Han opfordrer lederne til at stikke en finger i jorden blandt de ansatte og få afklaret, hvilke forventninger der er til sundhedsfremme på jobbet.

Søren Agerskov Hansen fra Sundhedsdoktor tager ud til virksomheder og gennemfører sundhedstjek af ansatte. Her møder han ofte bekymring blandt de ansatte, fordi de ikke ved, om ledelsen kan tjekke deres sundhedstilstand.

- ulha