Anne Skovbro: Ingeniøren med ansvaret for de største projekter

Anne Skovbro
Anne Skovbro Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Anne Skovbro, 49 år, adm. dir. i By & Havn

Hvis der er én ting, man ikke må, når man står i spidsen for selskabet By & Havn, så er det at være bange for at tænke stort. Med en anselig gæld, der stammer fra finansieringen af metrobyggeriet, og en kommende kæmpeopgave med at bygge Københavns næste bydel, den kunstige ø Lynetteholmen, har selskabet – der er ejet af Københavns Kommune og Staten i forholdet 95/5 – nok at se til.

I midten af det hele står Anne Skovbro. Hun tiltrådte i august som administrerende direktør i By og Havn efter tre år som filantropidirektør hos Realdania. I pressemeddelelsen om jobskiftet kaldte Skovbro det en drøm at være med til at udvikle København, og selv om Lynetteholmen stadig ligger mange år ude i fremtiden, må man sige, at Skovbro har positioneret sig selv centralt i forhold til den ambition.

Hun er uddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet i 1995 og blev seks år senere ph.d. i arkitektur og design fra samme sted. Hendes karriere startede i Miljøministeriet, inden hun i 2003 blev en del af Københavns Kommune. Fra 2010 til 2015 var hun direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommunes.