Anne Kathrine Steenbjerge: Den kvindelige vognmand, der strøg til tops i familievirksomheden

Anne Kathrine Steenbjerge Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Anne Kathrine Steenbjerge, 45 år, adm. direktør, Ancotrans

Før Anne Kathrine Steenbjerge tiltrådte som direktør i familievirksomheden Ancotrans, som hendes tipoldefar grundlagde i 1882, var hun nervøs.

»I begyndelsen, da jeg kom ind i virksomheden, var det næsten som et åg at skulle føre traditionen videre, for jeg var enormt bange for, om jeg kunne leve op til historien og forventningerne,« har Steenbjerge, der ikke havde planlagt en karriere i Ancotrans, tidligere fortalt. Hun endte imidlertid med at gøre sin egen bekymring til skamme.

Anne Kathrine Steenbjerge er den første kvindelige direktør i vognmandsfirmaet, og på sidelinjen sidder hun i bestyrelsen i DI Transport. Hun har en fortid i reklamebranchen, men var ikke komplet på udebane, da hun begyndte i virksomheden i 2003. For Ancotrans var stort samtaleemne i barndomshjemmet i Holte.

Under Anne Kathrine Steenbjerge er virksomheden vokset i omsætning og størrelse. Nye afdelinger er åbnet i udlandet, og ambitionen er klar: Ancotrans skal være en markant, international aktør inden for europæisk containertransport.