Anerkend og bak op, når medarbejderen tvivler

En medarbejder, der er udset til en projektlederstilling, er ved slutningen af sin barselsorlov kommet i tvivl. Opbakning, hjemmearbejde og fleksible mødetider er nogle af de muligheder, afdelingschefen kan bringe i spil.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ledelsesrådgiver Helle Bruun Madsen fra Lederne mener, at afdelingschefen i dilemmaet, der har ligget til afstemning på business.dk, skal have en samtale med Marie, inden hun kommer tilbage. Ikke for at udtrykke sin skuffelse over, at Marie måske trækker i land. Men for at finde ud af, hvad Marie egentlig har lyst til, og hvordan afdelingschefen bedst støtter hende.

Marie har forhørt sig hos HR-chefen om mulighederne for forlængelse af barselsorloven og virkede ved samme lejlighed tøvende over den kommende projektlederstilling, hun er blevet stillet i udsigt.

- Når Marie tøver, behøver det ikke betyde, at hun ikke har lyst. Måske synes hun bare, det virker uoverskueligt lige nu. Derfor skal afdelingschefen klart kommunikere, at hun mener, Marie har nogle kompetencer, der er værd at satse på, og at hun kan regne med afdelingschefens støtte hele vejen, siger Helle Bruun Madsen.

I samtalen skal afdelingschefen og Marie blive enige om, hvad Marie skal lave, når hun vender tilbage, så hendes kompetencer kommer bedst muligt i spil. Samtidig skal de afdække, hvilken form for støtte Marie eventuelt har brug for. Måske har Marie brug for at vide, at hun har sin nærmeste leders opbakning. Måske kan muligheden for fleksible mødetider og hjemmearbejde gøre en forskel.

Helle Bruun Madsen anbefaler altså løsning nr. et, men hun mener også, at afdelingschefen skal huske den mulighed, der ligger i løsning nr. to:

- Det er en ledelsesopgave at spotte kompetencerne hos sine medarbejdere og blandt andet gøre sig overvejelser om, hvem der kan køres i stilling til mere ansvar og større udfordringer. Og det er godt at have mere end én medarbejder at satse på. Satser man udelukkende på én medarbejder, risikerer man problemer, hvis vedkommende finder et nyt job, siger Helle Bruun Madsen.