Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla: Det tunge ansvar på Esplanaden

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, 71 år, bestyrelsesformand for A.P. Møller Holding og A. P. Møller Fonden, næstformand i A.P. Møller - Mærsk (børsnoteret)

Hun er svensk gift og har været bosiddende i Stockholm i en række årtier, men hjertet brænder for rederiet på Esplanaden og for det danske samfund.

Ane Uggla fik stukket en tung, tung depeche i hånden, da faderen, Mærsk Mc-Kinney Møller, døde i 2012. Nuvel, hun var forberedt på det, forpligtelsen til at føre traditionen videre som familieoverhoved med det ultimative ansvar; svævende over vandene i den omfangsrige koncern. Også selv om hun »blot« var den yngste af tre døtre i familien.

Ane Uggla rutter ikke med sine interview. Faktisk har hun kun givet ét stort interview, til Berlingske i 2013. Om arven og forpligtelsen – over for firmaet, men også over for Danmark med ord som ordentlighed og respekt. Det fik blandt andre Danske Bank-toppen at føle, da hvidvaskskandalen eksploderede. Det kostede både direktør og formand jobbet i Danske Bank.

Ane Uggla er i færd med løbende at overdrage familieansvaret til sønnen Robert Uggla. Men hvornår det skifte sker, ved kun de to.