Andreas Mogensen møder 1.100 erhvervsledere

Den første dansker i rummet skal på DIs topmøde fortælle om, hvordan man forløser sit potentiale og udnytter sine kompetencer.

Andreas Mogensen måtte knokle i mange år, før drømmen om en tur i rummet blev opfyldt. Nu fortæller han om sine erfaringer og oplevelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard

Man tager en mastergrad i rum- og luftfartsteknologi, bygger en ph.d.-grad i rumfart ovenpå og bliver sammen med blot fem andre optaget på den europæiske rumfartsorganisation ESA som en del af det europæiske astronautkorps blandt 8.413 ansøgere. Man bosætter sig i Köln i Tyskland, uddanner sig til astronaut og sørger for at lære russisk, så man kan forberede sig optimalt til sin første tur i rummet fra Bajkonur-kosmodromen i Kasakhstan.

Det er den meget korte version af de mange kompetencer, som Danmarks første austronaut besidder og medvirkende til, at han 2. september efter 51 timers rumrejse i det russiske rumfartøj Sojuz TMA-18M ankom til Den Internationale Rumstation ISS, hvor han arbejdede i otte dage, inden det gik tilbage mod jorden og en hård landing på den kasakhstanske græssteppe.

Siden han landede efter veludført dont lørdag 12. september, er han blevet en særdeles eftertragtet herre. Pressemøder, foredrag – ja, sågar et besøg hos Droningen for at modtage en belønningsmedalje i guld er det blevet til, og meget mere venter.

Danmark har talent

Én af de kommende opgaver bliver at deltage på DI Topmødet i Forum tirsdag 29. september.

På mødet får et rekordstort antal toppolitikere og erhvervsledere lejlighed til at høre Andreas Mogensen fortælle om sin netop overståede rumfærd. Flere end 1.100 deltagere har foreløbig meldt deres ankomst.

Som tema har DI i år valgt »Danmark har talent – lad os bruge det«, og det er i den sammenhæng, at Andreas Mogensen har takket ja til at deltage.

På topmødet er det planen, at den 38-årige dansker skal fortælle de mange fremmødte om den indsats og de mange måneder og års arbejde, der er gået forud for at blive den første dansker i rummet, ligesom han vil komme ind på, hvordan han er blevet inspireret til at forløse sit talent og få mulighed for at udleve sin drøm.

Blandt de øvrige talere på topmødet er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og formanden for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen.

Billedgalleri: