Anders Dohn

Startups

Anders Dohn Talent 2017 startup Fold sammen
Læs mere

Optimerings­specialisten

Som bestyrelsesprofessionel har Jens Wittrup Willumsen mødt mange iværksættere, men Anders Dohn og Copenhagen Optimization skiller sig ud.

»Det er ret unikt, hvad Anders og hans kollega Kasper Hounsgaard har skabt. De har banket dørene ind på et ekstremt professionelt globalt marked med meget høje krav til teknologi og sikkerhed.«

Anders Dohn og Copenhagen Optimization arbejder med lufthavne, hvor de bruger data og matematiske modeller til at optimere den konstante gennemstrømning af passagerer.

»Lufthavnen får et tydeligt overblik over, hvad der foregår i egen drift og kan dermed planlægge bedre. I Geneve Lufthavn sænkede vi ventetiden med 50 procent,« fortæller talentet.

Den to år unge virksomhed har ligeledes lufthavne som London Heathrow, Toronto Pearson, Dublin samt Stockholm Arlanda som klienter, der både køber konsulentydelser og softwareløsninger udviklet af Anders Dohn og resten af teamet. Men ambitionerne rækker længere end lufthavne.

»Vores viden kan også bruges på andre områder, for eksempel i sundhedssektoren, hvor vi allerede arbejder i dag. Vi kan hjælpe med et mere effektivt flow af patienter og personale til gavn for patienterne.

Anders Dohn 35 år, managing partner, Copenhagen Optimization

 

2010: Ph.d., DTU

2010: Operations analyst, Copenhagen Airports

2012: Head of security resource management, Copenhagen Airports

2014-: Managing partner, Copenhagen ­Optimization