Analyse: Kolind graver sin egen grav

Grundfos-formanden Lars Kolind er færdig i toppen af dansk erhvervsliv, mener Business-blogger Jens Chr. Hansen.

ARKIVFOTO 2010. Lars Kolind har ingen fremtid i toppen af dansk erhvervsliv, spår blogger.(Foto: Linda Henriksen/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kæden hoppede af. Og realitetssansen var forsvundet. Sådan beskriver Business-blogger Jens Chr. Hansen Grundfos-formandens farvel til selskabet, der blev annonceret mandag formiddag.

Bestyrelsesformand Lars Kolind magtede nemlig ikke at det generationsskifte, der var målet og som på een og samme tid skabte fornyelse og samtidig fastholdt nestoren og Mr. Grundfos, Niels Due Jensen, i en helt central rolle i Grundfos, konkluderer Jens Chr. Hansen på sin blog.

Og det er angiveligt et hårdt slag for både Lars Kolind selv, der ifølge Jens Chr. Hansen har udspillet sin rolle i toppen af dansk erhvervsliv, men også for Niels Due Jensen, der har været fortrolig med Kolind.

"Måske en af Due Jensens største skuffelser overhovedet," skriver Jens Chr. Hansen på sin blog, som du kan læse i sin fulde længde her.

En af vores andre Business-bloggere Dorte Toft skriver på sin blog, at "det måtte ske", eftersom Lars Kolind i den nyligt udkomne bog Arvtageren siger, at Niels Due Jensen var blevet så stor en belastning for Grundfos, at han måtte ud.
"Kolind brød erhvervslivets “Emma Gad” med udstilling af det “snavsede undertøj”. Han brød det gamle erhvervsaristokratis ønske om at leve tyst. Problemer håndteres internt i tavs forståelse af, at det ikke skal ende som overskrifter i pressen. Det kan og vil skade virksomhedens image", skriver Dorte Toft videre på sin blog. Læs alle hendes betragtninger om Kolind-sagen på hendes blog.

INFOshop: Derfor røg Lars Kolind ud Grundfos