Ambitioner og realisme skal følges ad i lederjobbet

Vejen op ad karrierestigen kræver klarsyn, eftertanke og tid.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er både godt og rigtigt at have ambitioner, men realisme er også nødvendigt.

Sådan lyder ledelsesrådgiver Henning Korsbæk Frandsens kommentar til sidste uges dilemma på Business.dk, hvor indkøbschefen Lars er utålmodig efter at avancere til en højere stilling.

»Mit råd til Lars er, at han skal forsøge at tage den lidt med ro og fokusere mere på sit jobindhold end på hvilket niveau, hans stilling ligger på,« siger Henning Korsbæk Frandsen, der er ledelsesrådgiver hos Lederne.

Henning Korsbæk Frandsen anbefaler dermed løsning nummer et i dilemmaet.

»Lars skal koncentrere sig om at løse sine opgaver så godt, at han dermed beviser, at han mestrer de udfordringer, han har på sit nuværende niveau,« uddyber Henning Korsbæk Frandsen.

Derudover skal Lars involvere sin chef i karriereønskerne. I den proces, Lars står i, er det vigtigt at få kvalificeret modspil i forhold til, hvad hans særlige evner og styrker er. For én ting er ambitioner – noget andet er at finde det jobindhold, der passer til Lars.

Sammen kan Lars og hans nærmeste chef finde frem til den personlige afklaring, som Lars har brug for. Og chefen kan overveje, hvilke opgaver og stillinger, der passer til Lars og kan udvikle ham, så Lars ender med at nå sit mål.

»Den lige vej til målet er altid den hurtigste – den kan bare sjældent lade sig gøre. Når det drejer sig om valg i forhold til karriere bliver der nødt til først at være en proces med afklaring af ønsker, dernæst skal man tilegne sig de rigtige kompetencer, og sluttelig skal den rigtige stilling findes,« forklarer Henning Korsbæk Frandsen.

Så selv om indkøbschefen Lars er utålmodig efter at træde opad på karrierestigen lyder rådet fra ledelsesrådgiveren, at det er nødvendigt med klarsyn, eftertanke og tid, før man kan finde det helt rigtige job.