Alle tiders selskabstømmer er doms-resistent

Fokus: Thi kendes for ret: De må ikke længere stifte virksomhed.

Læs mere
Fold sammen
Indrømmet, nærværende skribent sad ikke bænket retten i 2004, men sådan nogenlunde må det have lydt, da Danmarks ubetinget største selskabstømmer, Poul Fischer, blev sendt bag lås og slå i syv år. Således var vi alle forvisset om, at svindleren over dem alle nu for alvor var pacificeret i Jyderup Statsfængsel.

Men virkeligheden bliver ikke altid, som dommeren dømmer.

Berlingske Business kunne i den forgangne uge afsløre, at alle tiders selskabstømmer er tilbage igen, og nu under navnet Poul Bøjer. Nyt navn, nyt engelsk selskab ejet af et nyt selskab på Seychellerne, og på den måde behændigt uden for det danske retssystems grænser. Jovist, det hele lyder lidt lusket.

Med moralske briller naturligvis forkasteligt og en helt evident undergravning af det danske retssystem. Men man kan heller ikke undgå at have en smule beundring for denne tilsyneladende ukuelighed, hvor talemåden “ukrudt forgår sjældent let” kommer til sin fulde ret.

På forsiden af dette magasin ser vi en krise-resistent erhvervsleder. Men med Fischer/Bøjer-sagen fastslår vi også, at der findes domstols-resistente erhvervsfolk.