Alle overenskomstforlig for privatansatte er faldet på plads

De sidste overenskomstforlig for privatansatte er i hus og præsenteres fredag formiddag.

LO-formand Lizette Risgaard (tv), Dansk Arbejdsgiverforenings direktør, Jacob Holbraad (th) og forligsmand Ole Hasselgaard (im) præsenterer det samlede resultat af den nye tre-årige overenskomst mellem LO og DA på et pressemøde i dag d. 24. marts 2017 i Forligsinstitutionen. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup

Efter en slutspurt hos forligsmanden er overenskomstforhandlingerne for privatansatte nået i hus. Der er nu indgået aftaler om forlig på samtlige områder, der tæller 600.000 ansatte i alt. Det oplyser LO.

LO-formand Lizette Risgaard og Dansk Arbejdsgiverforenings direktør, Jacob Holbraad, vil sammen med forligsmand Ole Hasselgaard præsentere det samlede resultat 11:30.

Det sker i Forligsinstitutionen i København.

Herefter er det op til fagforeningernes medlemmer at stemme om resultaterne.

Overenskomstforhandlingerne blev for alvor indledt i januar, hvor blandt andet repræsentanter for industriens arbejdsgivere og lønmodtagere satte sig til forhandlingsbordet.

12. februar blev industriens parter enige om et forlig, og siden er forlig forhandlet på plads i andre sektorer - med transport, byggeri, finans og handel som de største områder.

16. marts lød status fra forligsmanden, at forlig for 85 procent af de privatansatte var faldet på plads.

Herefter indledte forligsmanden forhandlinger med LO og DA om en samlet mæglingsskitse for de overenskomster, hvor parterne ikke har kunnet blive enige.

/ritzau/