Alle har ret til et fedt golfanlæg

Konkurrenceforvridning i golfbranchen.

Pia Fuglsang Bach Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sæsonen er på maksimalt et halvt år, og klimaet er for koldt til for alvor at tiltrække udlændinge. Alligevel har en række forretningsmænd som ejendomsmatadoren Michael K. Andersen, Navision-stifteren Jesper Balser og storinvestoren Karten Ree gennem de senere år kastet millioner efter danske golfanlæg i verdensklasse. Det er alle forskellige projekter med forskellige forretningsmodeller, men dog med den fællesnævner, at bæredygtigheden i projekterne er af tvivlsom karakter (læs specialrapporten side 34).

Finanskrisen er en nærliggende forklaring på, at mange af de ambitiøse golfanlæg endnu ikke har indfriet potentialet. Men allerede i 2006 var der signaler om stagnerende medlemstal og overkapacitet. Og på det tidspunkt var der intet mindre end 40 nye golfprojekter på vej.

Det ser ud til, at passionen for golf i mange tilfælde har vundet over forretningssansen hos ellers dygtige investorer. Nu er der for så vidt intet odiøst i trofæ-investeringer, så længe folk leger med deres egne penge. Problemet er, at det er konkurrenceforvridende, og at det nødvendige udskilningsløb næppe kommer til at foregå på sunde markedsvilkår.

Og som et lille P.S.: Det kan undre, hvordan de mange, mange golfprojekter er sluppet igennem kommunernes normalt grundige og til tider restriktive lokalplaner.

Læs specialrapporten om rigmændenes golfinvesteringer i Berlingske Nyhedsmagasin 23. april.