Alf Duch-Pedersen fylder 70 år

Alf Duch-Pedersen har igennem en årrække markeret sig i toppen af dansk erhvervsliv med poster som bestyrelsesformand i både Danske Bank og Group 4 Securicor, nu G4s, og titler som administrerende direktør for Danisco og Tryg-Baltica.

Mandag d. 15. august fylder direktør Alf Duch-Pedersen, 70 år. Billede er taget i forbindsle med G4S køb af ISS en af de største virksomhedshandler herhjemme. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Mandag den 15. august kan den tidligere erhvervsspids fejre sin 70-års fødselsdag.

Alf Duch-Pedersen blev født i Aarhus og er udlært maskinarbejder fra Aarhus Oliefabrik. Senere tog han uddannelse som både stærkstrømsingeniør og merkonom, og fra 1973 til 1984 varetog han jobbet som underdirektør i Danish Turnkey Dairies.

Han fortsatte karrieren med en stilling som administrerende direktør i APV Anhydro fra 1984 til 1987, inden han i 1987 rykkede videre til APV Pasilac, hvor han også satte sig i chefstolen.

Herefter fulgte en årrække, hvor Alf Duch-Pedersen stod i spidsen for virksomheder som APV PLC og Tryg-Baltica Forsikring. Han sluttede sin karriere som administrerende direktør i Danisco, hvor han fra 1997 til 2006 sad i chefstolen og stod bag en omfattende forandring af selskabet. Igennem sin karriere opbyggede

Alf Duch-Pedersen et ry som en leder, der tålte kritik. Og i et interview med Berlingske fra 2004 har den nu tidligere topchef udtalt, at kritikken på ingen måde generede ham.

I 2006 overlod Alf Duch-Pedersen chefstolen i Danisco til Tom Knutzen, men blot fordi dagene som direktør var ovre, lå erhvervsmanden ikke på den lade side.
Alf Duch-Pedersen fortsatte sin rolle som markant dansk erhvervsmand som bestyrelsesformand i Danske Bank og Group 4 Securior, inden han i henholdsvis 2011 og 2012 trak sig tilbage fra de to bestyrelser.

Privat er Alf Duch-Pedersen gift med hustruen Lene Duch-Pedersen. Parret bor til dagligt i Rungsted nord for København.