Albinoer får gratis mobiltelefoner

For at øge sikkerheden for efterfulgte albinoer bosat i Tanzania, donerer lokale selskaber mobiltelefoner til familierne.

Foto: Scanpix. Esther Charles fra Tanzania blev ti år gammel. Hun blev dræbt og parteret med macheter i 2008, og hendes legemesdele blev med overvejende sandsynlighed solgt til heksedoktorer.
Læs mere
Fold sammen
Helt hvidt er skidt, hvis man bor i Tanzania. Mennesker med diagnosen albinisme bliver jaget som vildt og kan ikke være sikre nogen steder. Derfor modtager albinoer i den østafrikanske stat lige nu gratis mobiltelefoner med en direkte telefonlinje til det lokale politi. Det skriver The Guardian.

Projektet er søsat for at undgå de mange forfølgninger af albinoer, der bliver jaget for deres hud, hår og blod, fortæller en lokal politichef, Suleiman Kova. Derfor har lokale selskaber samlet sammen til 350 mobiltelefoner, som vil blive distribueret mellem albinoerne og deres familie.

Heksedoktorer i Østafrika spreder en overtro om, at bryg lavet på dele af en albino vil give magiske kræfter til den, der drikker det.

Mindst 35 albinoer er blevet dræbt indenfor det seneste år i Tanzania, beretter Albinoselskabet i Tanzania.