Akademisk vikarbureau kan lukrere på jobcentres dårlige ry

Den fynske iværksætter Thomas Thorndahl vil forsøge at få en forretning ud af det, jobcentrene ikke kan: At få ledige akademikere i arbejde.

Foto: Torben Christensen.
Læs mere
Fold sammen

Fire sælgere er for få dage siden begyndt at kime de fynske virksomheder ned.

De har delt de fynske postnumre i fire områder og går så ellers i gang med at ringe rundt til samtlige virksomheder.

»Var det noget med en ledig akademiker,« spørger de. Det koster 400 kroner i timen, og du kan både få én, der kan hjælpe med at udvikle din virksomhed og booste dit salg.

Det er det nystartede vikarbureau på Fyn, Akademisk Vikarservice, som nu forsøger at få en forretning op at køre, fordi det offentlige ikke er gode nok til at formidle job til de højtuddannede.

I øjeblikket huser Fyn omkring 1.500 ledige akademikere.

»Jeg ved, at mange virksomheder ikke bruger jobcentrene, fordi de tror, at det betyder en masse bøvl og administration. Vi klarer alt for dem, og de behøver ikke at fastansætte dem i første omgang,« siger Thomas Thorndahl, der dog understreger, at han ser jobcentrene som en samarbejdspartner. Selv er han uddannet cand.mag. og har i mange år hjulpet andre lokale iværksættere. Det har han tjent en del penge på, og nogle af dem har han altså nu brugt på at starte det nye vikarbureau sammen med to partnere, hvoraf den ene i øvrigt også er akademiker og har været arbejdsløs indtil nu. Hvorfor starte et vikarbureau, når markedet virker mættet med akademikere? »Jo, men vi ved, at der er et behov for akademikere derude. Virksomhederne skal bare opdage det. Og så er det da også fordi, jeg synes, at det er ærgerligt, at når endelig vores akademikere får job, så er det altid i København eller Aarhus og ikke her på Fyn,« siger han.

Mange andre har gennem tiden opdaget, at når først virksomhederne bliver ringet op, så viser det sig, at der er en stilling ledig. Det er tilfældet, uanset om der er tale om almindelige job, voksenlærlingepladser eller akademikerjob. Det samme håber Thomas Thorndahl og hans to partnere nu sker her.

»Nu ser vi foreløbig, hvordan det er gået den første måned. Vi har ikke haft brug for at investere voldsomt meget her i starten, for vi kan bruge nogle af de lokaler, jeg har i forvejen. Men vi satser da på at kunne udvide med tiden,« siger han.