Agnete Raaschou-Nielsen: Hun gider ikke small-talke

Agnete Raaschou-Nielsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Agnete Raaschou-Nielsen, 61 år, formand i Arkil Holding og Brdr. Hartmann, næstformand i Novozymes og bestyrelsesmedlem i Schouw & Co., plus det løse

Hun var en af de første kvindelige direktører, som skiftede direktørkasketten ud med en karriere som fuldtidsarbejdende bestyrelsesmedlem. Og hun blev hurtigt efterspurgt alle steder i dansk erhvervsliv. Magtfuld som få og – siger jungletrommerne – overordentligt effektiv.

På trods af de mange topposter er Agnete Raaschou-Nielsen en kvinde, der hader den offentlige del af det at være centralt placeret i dansk erhvervsliv. Som regel afviser hun journalistiske tilnærmelser om interview. Hun er ikke meget for den påklistrede status som rollemodel og fastholder benhårdt, at de høje poster i dansk erhvervsliv alene skal besættes efter kvalifikationer. Punktum.

For nylig sad hun med på første parket, da hun som medlem af nomineringskomiteen i Novozymes sammen med formanden besluttede at fyre direktør Peder Holk-Nielsen og siden ansætte den nye chef i Novozymes, Ester Baiget.