Afpressere kørte med Klatten - nu er de anholdt

En af BMW’s arvinger, Susanne Klatten, har igen været udsat for afpresning fra en håndfuld forbrydere. Med truslen om, at de ville offentliggøre hemmelige sexoptagelser med Susanne Klatten, krævede tre mænd godt 5 mio. kroner og en BMW.

BMW-arvingen, Susanne Klatten Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Det begyndte med en hemmelig kærlighedsaffære for BMW-arving Susanne Klatten, men er nu foreløbig endt med to gange pengeafpresninger mod den 46-årige BMW storaktionær.

Tysk politi har således netop anholdt tre mænd, som forsøgte at afpresse BMW-arvingen for godt 5 mio. kr. og en luksus-BMW. Med truslen om, at de ville offentliggøre en sex-video med Susanne Klatten som hovedperson, krævede de tre mænd de mange penge udleveret.

Det forsøg er dog mislykket, efter at Susanne Klatten gik til tysk politi, der efterfølgende optrådte som Susanne Klattens forhandlere. Men da de tre svindlere ville hente bil og penge, blev de hurtigt anholdt.

Det var i 2007, at den gifte Susanne Klatten faldt i kløerne på den schweiziske playboy Helg Sgarbi. Susanne Klatten blev forelsket i den charmerende schweizer og indledte et heftig forhold. Hvad hun dog ikke vidste var, at Helg Sgarbi dyrkede en række rige kvinder, som han optog på video under kærlighedsakterne – for så senere at ville afpresse dem for millioner.

Da sagen kom frem vakte den skandale i Tyskland. Susanne Klatten ejer 12,6 pct. Af BMW-koncernen og er en af Tysklands rigeste kvinder. Hun er også gift, har børn og er særdeles sky. Derfor var oplysningerne om hendes hemmelige kærlighedsaffære guf for den tyske boulevardpresse.

Berlingske fortalte i forrige måned historien om Susanne Klattens familie, Quandt-familien, som under 2. Verdenskrig i stor udstrækning udnyttede tvangsarbejdere på familiens fabrikker. Blandt ofrene var et antal danske modstandsfolk, hvoraf flere døde under tvangsarbejdet. Berlingske bragte i april et interview med en af de sidste overlevende fra tvangsarbejdet, danske C.A. Sørensen.