Ærefuld pris til Berlingskes Lisbeth Knudsen

Lisbeth Knudsen, der både er ansvarshavende chefredaktør på Berlingske Tidende og koncernchef for Berlingske Media, kåres i dag som vinder af den nystiftede Cornelsen pris.

I dag får chefredaktør på Berlingske Tidende Lisbeth Knudsen Cornelsen Prisen. Her holder hun tale for journalisterne på Berlingske Tidende, Jesper Woldenhof, Morten Crone og Morten Frich, der modtog årets Cavling i januar i år for artikelserien "Forbrydelsen" om den mangelfulde politireform i Berlingske Tidende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lisbeth Knudsen er en af to markante kvindelige ledere, der i dag fik udleveret den nye ærefuldepris, Cornelsen Prisen, som karrierenetværket WOW – Women On their Way står bag.

Prisoverrækkelsen foregik ved et eksklusivt netværksarrangement hos Center for Ledelse i København af direktør Rigmor Zobel foran 100 kvindelige ledere, deriblandt tidligere topchef i SAS, Susanne Larsen.

Begrundelsen for, at Lisbeth Knudsen får prisen, er ifølge juryen, at hun er en 100 pct. troværdig person, som sjældent arbejder med en skjult dagsorden. Hendes force er, at hun arbejder for og i retning af sine mål, sætter sagen før sig selv og har skabt en lysende ring af respekt omkring sig. Desuden benytter hun sig aldrig af at bruge dårlige undskyldninger for tingenes udvikling.

Ifølge Susanne Hoeck, der er leder for WOW, har Lisbeth Knudsen som privatperson og i kraft af sine jobpositioner ydet en tydelig indsats for at få flere kvinder i ledelse.

”Netop derfor er hun en oplagt rollemodel for alle, der står på spring – mænd somkvinder,” siger hun og tilføjer, at hun især er imponeret over Lisbeth Knudsens evne til at være personlig i sine relationer til at bruge sit netværk – uden at hun af den grund bliver for privat.

”Det kendetegner fremtidens ledelse, at man kan bruge sine følelser konstruktivt. Samtidigt er det værd at nævne, at Lisbeth Knudsen tør være både leder og kvinde,” siger hun.

Lisbeth Knudsen er "utrolig glad" for prisen, ikke mindst fordi hun kan se, at feltet af kvinder, der var i juryens lys, var fyldt med markante danske erhvervskvinder. "Det har stor betydning for mig at få en pris for at være en troværdig person. Selv om jeg ikke går op i rollemodeller, kan jeg se, at både mænd og kvinder har brug for dem. Selv går jeg mest op i at være en god chef, og hvis jeg derudover kan være rollemodel i kraft af min rolle som chef, så gør jeg gerne det," siger hun.

Den anden Lisbeth
Den anden leder, der får overrakt prisen, er ukendt i offentligheden, men hun fik ikke desto mindre samme stemmeantal som Lisbeth Knudsen, Hendes navn er Lisbeth Uhrenfeldt. Hun er klinisk sygeplejeforsker og medleder af forskningsenheden på Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder.

Juryens begrundelse for at kåre hende er, at hun med sine faglige kompetencer og sin måde at møde andre mennesker på har formået at sætte sit præg på sin organisation. Hun har skabt resultater på meget kort tid og har vist, at hun forstår at få folk til at føle medbestemmelse på jobbet.