Århus-hoteller landets dyreste

Manglende konkurrence gør det muligt for hotellerne i Smilets By at tage landets højeste priser. Globalt er hotelpriserne faldet 17 procent.

Hotel Royal i Århus Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennem det seneste år er den gennemsnitlige pris for et hotelværelse i København faldet med hele 13 procent. Dermed er det nu blevet dyrere at bo på hotel i Århus end i hovedstaden. Århus-hotellerne har været langt bedre til at holde deres priser, fordi der ikke er den samme konkurrence i byen som i København.

Hoteleksperten Hotels.coms nye Hotel Price Index udpeger Århus-hotellerne som de næstdyreste i Norden, kun overgået af hotellerne i Bergen. Priserne på hotelværelser er styrtdykket både i Stockholm og Oslo, hvor finanskrisen har hakket næsten en fjerdedel af priserne. Til sammenligning er priserne i København faldet med ti procent, mens Århus-hotellerne kan nøjes med at notere et prisfald på seks procent.

Birgitte Stieg, som er chefreceptionist på et af Århus’ tre store hoteller, Hotel Royal, bekræfter, at der ikke er det samme nedadgående priser på hotellerne i Århus som andre steder.

»Det skyldes, at der ikke er så mange gode hoteller i byen, som i forhold til sin størrrelse har mange konferencer, som typisk giver efterspørgsel efter hotelværelser,« forklarer hun. Det firestjernede Hotel Royal tager 1.450 kr. for et standardenkeltværelse, og har ifølge Birgitte Stieg ingen problemer med belægningen. Gennemsnitsprisen i Århus er 922 kr. pr. overnatning.

»Jeg er lige kommet hjem fra en rejse til Paris og Nice, og sammenlignet med de to byer, er Hotel Royal med vores store, veludstyrede værelser ikke dyrt,« siger Birgitte Stieg.

Selvom København er billigere end Århus, er den danske hovedstad ikke desto mindre Nordens tredjedyreste by at overnatte i. Også hotellerne i Aalborg og Odense tager forholdsvis høje priser. De to byer kommer ind på fjerde og femtepladsen og er dyrere end Stockholm.