Årets udnævnelser i erhvervstoppen - ”the come-back kids”

Hver især har de oplevet skuffelsen, når enten deres bestyrelsesformand eller chef har meddelt dem, at de må acceptere en stilling længere nede i organisationen eller søge nye græsgange.

Tommy Thomsen
Skibsreder Tommy Thomsen oplevede en barsk afslutning efter 29 år i A.P. Møller – Mærsk, hvor han først måtte se sig fjernet fra containerforretningen, der havde store problemer, og i sommers kom så den helt store nedtur, da han igen blev bedt om at træde et trin ned af karrierestigen. På det tidspunkt var han den øverste ansvarlige for koncernens internationale aktiviteter og formand for APM Terminals. Han ville ikke acceptere endnu en degradering og valgte derfor at sige op. Men Tommy Thomsen har ikke for ingenting siddet på tunge poster i en global milliardkoncern, hvorfor han for nylig fik nyt arbejde, denne gang som topchef for det dansk-ejede, men Bahamas-baserede, rederi Clipper.

Knud E. Stubkjær
Knud E. Stubkjær var et andet stort offer i den store ledelsesrokade på Esplanaden i sommers, da han blev sat fra bestalling i containerforretningen, hvor han ellers i en periode fik hæftet prædikatet ”verdens bedste shippinggmand” på sig. Men heller ikke Stubkjær kom til at gå længe uden arbejde, før der var bud efter hans evner. For ganske nylig sagde han ”ja tak” til stillingen som partner og topchef i det tyske ER Schifffahrt.

Lisbeth Knudsen
Det blev ikke til en fremtrædende post i DR til Lisbeth Knudsen da den nye generaldirektør Kenneth Plummer blandede kortene og satte sit nye hold. Den magtfulde chef for DR Nyheder blev ganske vist tilbudt stillingen som informationschef hos DR, men den erfarne journalistiske leder var ikke interesseret i den stilling. Sidenhen overtog hun jobbet som chefredaktør på Berlingske Tidende, hvor ejeren fra Mecom Group, David Montgomery er blevet så begejstret for Knudsens ledelse og hårde slid, at han for nylig også gjorde hende til den øverste ansvarlige for hele Det Berlingske Officin.

Carsten Dilling
Carsten Dilling var en ung fremadstormende chef hos IBM, da han blev hentet til det børsnoterede Columbus IT Partner, der havde store problemer efter IT-boblens brist i 2000. Her var resultaterne lidt blandede og i pressen blev det udlagt som om, at den nye storaktionær Ib Kunøe smed Dilling på porten. Det er dog en historie, som Dilling selv afviser. Dilling fik et nyt chefjob, denne gang hos Ementor. Den butik endte Ib Kunøe også med at købe og inden længe stod Dilling igen uden arbejde. Men hos TDC kunne de godt bruge Dilling, der fik det store, og særdeles udfordrende, ansvarsområde TDC Fastnet Norden.