Årets leder kæmper hårdt for patienterne

Adm. direktør for Sygehus Lillebælt og formand for Kræftens Bekæmpelse Dorthe Crüger er torsdag blevet kåret til Årets Leder 2015.

Dorthe Crüger blev torsdag kåret til Årets Leder 2015.
Læs mere
Fold sammen

Til daglig går hun rundt på hvide gange og passer godt på patienterne. Hun er lægen, som avancerede til sygehusdirektør og nu er hun kommet i klub med blandt andre koncernchef hos AP Møller-Mærsk Nils Smedegaard Andersen samt adm. direktør hos Lego Jørgen Vig knudstorp.

Adm. direktør for Sygehus Lillebælt samt formanden for Kræftens Bekæmpelse Dorthe Crüger er netop blevet kåret til Årets Leder 2015. Hun er den 14. Modtager af lederprisen, som blev overrakt af formanden for Lederne Svend Askær på konferencen Ledelsens Dag i København.

Hun er blevet nomineret blandt andet, fordi hun siden sin tiltræden som øverste chef for sygehuset har arbejdet målrettet for at gøre hospitalsindlæggelse til en positiv oplevelse. Det er sket i en tid, hvor der har været meget negativ fokus på de danske sygehuse. Og derudover forsøger hun at være en troværdig og inspirerende leder for sine medarbejdere.

I alt fem var nomineret til at være med i opløbet om at være årets leder, og siden den liste blev offentliggjort har der været en afstemning i gang på Ledelsernes hjemmeside. Og her fik den 51-årige læge flest stemmer.

De øvrige fire kandidater til at blive Årets Leder 2015 var Britt Meelby Jensen, administrerende direktør for Zealand Pharma A/S, administrerende direktør Morten Hübbe fra forsikringsselskabet Tryg, Mette Lykke, som er medstifter af trænings- og motionsapp´en Endomondo, og Jimmy Maymann, der er topchef hos den amerikanske mediegigant AOL.