Årets karrierehop

Året 2007 blev for disse chefer året, hvor de for alvor fik kam til deres hår efter et jobskifte af rang, hvor ansvaret, prestigen og presset steg markant i forhold til deres tidligere job.

Merete Eldrup
Merete Eldrup er den nye anfører på Kvægtorvet i Odense, hvor TV2´s hovedkvarter ligger. Hun kommer fra en direktørstilling hos JP/Politiken, hvor hun refererede til topchefen Lars Munch. Nu står hun selv med det øverste ansvar og skal forsøge at kapitalisere på alle de mange skibe som hendes forgænger Per Mikael Jensen satte i søen. Der er udfordringer nok, bl.a. med at gøre TV2 Radio og TV2 News til profitable enheder.

Nils Smedegaard Andersen
Nils Smedegaard Andersen blev i slutningen af juni udpeget som manden, der skulle afløse den hidtidige topchef Jess Søderberg. Dermed besidder den tidligere Carlsberg-chef det suverænt tungeste og mest indflydelsesrige job i dansk erhvervsliv, hvor han skal vende udviklingen i det pressede container-rederi, ligesom også Lindø-værftet har udfordringer af den svære slags.

Jens Bjørn Andersen
Jens Bjørn Andersen får et par store sko at fylde ud, når han sætter sig i direktørstolen hos DSV. Kurt Larsen, den mangeårige og ekstremt succesrige transport-boss, har selv været med til at pege på sin afløser. Jens Bjørn Andersen står i dag i spidsen for DSV´s road-division i Storbritannien.

Jørgen Buhl Rasmussen
Jørgen Buhl Rasmussen strøg til tops, da Nils Smedegaard Andersen blev hentet til Esplanaden. Han kom forholdsvis kort tid forinden til Carlsberg som salgs- og marketingdirektør efter mange år i udlandet, hvor han bl.a. var ansat i Gillette Group. Han har i mange år arbejdet med forbrugsvarer og skal løfte den tunge arv efter Smedegaard, der langsomt men sikkert vandt anerkendelse for sit arbejde med Carlsberg. Buhl Rasmussen udkæmper p.t. en sand nervekrig med Scottish & Newcastle, som Carlsberg sammen med Heineken forsøger at købe af den engelske børs.

Carsten Berg
Carsten Bjerg er den nye stærke mand hos industrikoncernen Grundfos. Han står nu i spidsen for en virksomhed i en rivende udvikling, hvor vækstraterne på både den øverste og nederste linje i regnskabet ser særdeles fornuftige ud. Men bestyrelsen tøvede lidt med at pege på ham som afløser for Jens Jørgen Madsen, der højest overraskende sidste efterår måtte forlade topposten – efter sigende p.g.a. et opgør med ejer og bestyrelsesformand Niels Due Jensen.